Investera i svenskt lantbruk på gräsrotsnivå

Är du intresserad av att investera (låna ut) ditt kapital till lokala lantbruksprojekt?

Vi öppnar under nästa år upp en ny sparform (s.k. lånebaserad gräsrotsfinansiering), som komplement till aktier, fonder och annat sparande.

Via denna tjänst kan du låna ut dina pengar till svenska gårdar och på så sätt finansiera en livskraftig regional livsmedelsförsörjning från gräsrötterna.

På detta sätt kan cirkeln slutas - Från konsument - Till producent. Från gräsrötterna - Till gräsrötterna.

Den gröna revolutionen sker varken i Bryssel eller i labbmiljöer, den sker på gårdsnivå i den svenska myllan. Och snart kan du kan vara med och finansiera den.

Låter det intressant? Gör en intresseanmälan nedan. Sedan får du gärna ladda ner guiden om gräsrotsfinansiering nedan för att läsa på mer.

Gräsrotsfinansiering - Den nya sparbanksrörelsen

För lite drygt 100 år sedan startades de första jordbrukskassorna i Sverige. Dessa jordbrukskassor blev sedan Föreningssparbanken och Swedbank. Tanken var att lokalsamhället skulle kunna finansiera sina egna jordbruk. På så sätt skulle livsmedelsproduktionen i bygden tryggas. Swedbank och Sparbankerna fyller än idag en viktig funktion för lantbrukets finansiering. Men tiden är mogen för en ny typ av lokal lantbruksfinansiering som kompletterar bankerna.

Gårdskapitals lånebaserade gräsrotsfinansiering är den nya tidens jordbrukskasserörelse och sparbanksrörelse. Timingen kunde inte vara bättre. Idag - 100 år senare, är kapitalbehovet till svenskt lantbruk en lika het fråga som när det begav sig. På den tiden behövdes kapitalet till att mekanisera jordbruket och öka effektiviteten. Idag behövs kapitalet till energiomställning, dränering, bevattning, lagring och andra åtgärder som ökar lönsamheten och samtidigt minskar utsattheten för klimatförändringar.

Pilot Östergötland

Gårdskapitals gräsrotsfinansierings pilot planeras till Östergötland. I detta framstående jordbrukslän har en förstudie utförts av bl.a. Vreta Kluster och 4Klövern Ekonomi & Juridik om medborgarstödd finansiering. Med Gårdskapitals gräsrotsfinansiering kan denna medborgarstödda finansiering bli verklighet. Pilotomgången riktar sig främst mot östgötska lantbruk men som sparare är du varmt välkommen att investera, oavsett var i vårt avlånga land du bor. Varför inte börja med att testa din allmänbildning om Östergötlands lantbruk? Gör vårt quiz nedan.

Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB är registrerad som AIF-förvaltare hos Finansinspektionen.
Lånesyfte
Villkor
Om oss
Copyright - Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB 2024

Gårdskapital använder kakor (“cookies”) på webbplatsen för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Genom att trycka OK samtycker till Gårdskapitals användning av kakor i enlighet med denna ”Cookie Policy”.

OK