Välkommen på överläggning om kolkrediter och kolinlagring

eAgronom och Gårdskapital är glada att bjuda dig till presentation och överläggning med lokala lantbrukare och övriga intressenter gällande eAgronoms kolkreditprojekt med fokus på förbättring av jordhälsan inom EU den 14e Maj kl 10 på Vreta Kluster. Vi kommer berätta om hur kolkreditprogrammet kan hjälpa lantbruksföretagare öka intäkterna och förbättra jordhälsan. Du får också en unik möjlighet att vara med och tycka till om kolkreditprogrammets utformning.

Eventet riktar sig till lokala jordbrukare, markägare, med flera intressenter med koppling till svenskt jordbruk till presentation och överläggning om kolkrediter inom ramen för eAgronom-projektet för förbättring av jordhälsan inom EU. Syftet med evenemanget är att diskutera hur lantbrukare ser på olika odlingsmetoder som kan öka kolinlagringen och lönsamheten inom branschen, samt samla in feedback för det kolkreditprogram som lanseras. Målet för dagen är att sammanföra olika intressenter inom jordbrukssektorn för att ställa frågor och skapa diskussion.

Evenemanget äger rum på Vreta Kluster den 14e Maj kl 10-14. Varmt välkommen!

Agenda

10:00: Dörrarna öppnas för registrering och fika

10:30 - 10:40: Introduktion av agendan och syftet med dagens överläggning (lokal stakeholder-konsultering)

10:40 - 11:00: Bakgrundspresentation om klimatförändring och jordhälsa samt hur det kopplar till projektet

11:00 - 11:30: Presentation om eAgronoms projekt för förbättrandet av jordhälsan inom EU, inklusive kolkreditprogrammet och hur det fungerar

11:30 - 11:45: Frågor & Svar

11:45 - 12:15: Lunchpaus och nätverkande

12:15 - 12:35: Bakgrunden till eAgronom samt samarbetet med Gårdskapital, vad de jobbar med, samt framtidsplaner

12:35 - 12:50: Kolkreditprogrammets förväntade effekter för miljön och programmets olika stakeholders

12:50 - 13:00: Presentation om mekanism för feedback och klagomål avseende projektet

13:00 - 14:00: Utrymme för diskussion, idéer, och kommentarer, samt frågor och svar

Registrerings- och klagomåls-formulär

För att delta i evenemanget, vänligen registrera dig i förväg. Om du vill inkludera en kollega eller en person från en annan organisation i evenemanget, vänligen meddela oss.

Dina frågor och kommentarer är välkomna genom ett särskilt klagomålsformulär.

Mer information

eAgronom är ett klimatteknikföretag inriktat på jordbruk som är dedikerat till att hjälpa lantbrukare att implementera hållbara metoder för både sina gårdars och hela planetens bästa. Genom att fungera både som en kunskapsbank och en partner i moderniseringen av gårdar, arbetar eAgronom nära lantbrukare för att implementera hållbara metoder på ett ekonomiskt genomförbart sätt. 

Gårdskapital är lokal partner till eAgronom i Sverige och bedriver i övrigt en lantbruksnischad kreditgivningsverksamhet inriktad på att erbjuda komplement till banklån för att möjliggöra fler investeringar på gårdsnivå, med syfte att öka lantbrukets lönsamhet och hållbarhet.


För frågor och mer information: Kontakta Matthias Karthäuser, VD för Gårdskapital, matthias.karthauser@eagronompartners.com , 073-924 48 51

Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB är registrerad som AIF-förvaltare hos Finansinspektionen.
Lånesyfte
Villkor
Om oss
Copyright - Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB 2024

Gårdskapital använder kakor (“cookies”) på webbplatsen för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Genom att trycka OK samtycker till Gårdskapitals användning av kakor i enlighet med denna ”Cookie Policy”.

OK