Fossilfri energi

För dig som ser möjligheter att investera i egen energiproduktion och bli mer självförsörjande på fossilfri el, bränsle och värme

Fossilfritt jordbruk

Lantbruket är energikrävande men har också potential att producera mycket egen energi. Jordbruksmaskinerna behöver drivmedel och byggnaderna kräver el och värme. För att ställa om till mer fossilfritt jordbruk krävs betydande investeringar. Förutsättningarna ser olika ut från gård till gård. För vissa kan det vara lönsamt att satsa på rötning av bioprodukter i en biogasanläggning, andra behöver fortfarande byta ut den gamla oljepannan till en flispanna, och för vissa kan det vara en god idé att satsa på solceller till ladugårdstaket och bli självförsörjande på el. Under rätt förutsättningar kan även pyrolyspannor som producerar biokol och förnybar värme vara en möjlighet. Har du tankar kring att investera och ställa om till fossilfri värme, el eller bränsle är du välkommen att höra av dig med en intresseanmälan.

Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB är registrerad som AIF-förvaltare hos Finansinspektionen.
Lånesyfte
Villkor
Om oss
Copyright - Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB 2024

Gårdskapital använder kakor (“cookies”) på webbplatsen för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Genom att trycka OK samtycker till Gårdskapitals användning av kakor i enlighet med denna ”Cookie Policy”.

OK