Finansiering för support av pollinatörer

För dig som vill investera i att skydda och underlätta för pollinatörer. Kan också kombineras med ett lån för en annan större investering och då fungera som ett mindre tilläggslån

Minska risken för dålig pollinering

Pollinerande insekter såsom vilda bin fyller mycket viktiga funktioner för ekosystemen och jordbrukets växtproduktion. I det svenska jordbruket är pollinatörer viktiga inte minst för odling av raps, baljväxter, klöverfrö och trädgårdsodling. Samtidigt finns viktiga pollinatörer med på rödlistan över hotade arter. Och ett mer oförutsägbart väder gör det inte lättare. Detta är en relevant risk för jordbruket och det finns behov att genomföra åtgärder som stödjer pollinatörernas förutsättningar. Det kan handla om blommande zoner, tidigblommande växter, insektshotell, eller att bevara vissa träd som är lämpliga för bin att bo i. Honungsproduktion med honungsbin kan i vissa fall också vara en bra investering. Att genomföra åtgärder som skyddar pollinatörer är ingen "klassisk" kapitaltung investering men Gårdskapital ser det som ett viktigt område för god riskhantering.

Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB är registrerad som AIF-förvaltare hos Finansinspektionen.
Lånesyfte
Villkor
Om oss
Copyright - Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB 2024

Gårdskapital använder kakor (“cookies”) på webbplatsen för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Genom att trycka OK samtycker till Gårdskapitals användning av kakor i enlighet med denna ”Cookie Policy”.

OK