Inlagring av skörd

För dig som är i behov av likviditet för att få bättre möjligheter att lagra in skördad gröda och sälja till bättre pris längre fram

Mot ett lönsammare jordbruk

Att lagra in skörd och sälja senare kräver likviditet men kan leda till högre vinst. Många lantbruksföretag väljer att sälja direkt vid skörd trots att priserna ofta är högre på våren. Att sälja vid skörd kan krävas för likviditetshanteringen, t ex om stora kostnadsposter ska betalas på hösten. Men generellt finns det ofta möjligheter att öka lönsamheten genom att lagra in en del av skörden och sälja senare. Detta skiljer sig givetvis en hel del från gröda till gröda och år till år. Ett likviditetslån från Gårdskapital kan underlätta att kunna lagra in mer av skörden och förhoppningsvis sälja senare till bättre priser, antingen genom att låsa in ett framtida pris eller vänta på högre spotpris. Gårdskapital vill underlätta för denna typ av affärer och möjliggöra fler gynnsamma affärer för svenska lantbrukare.

Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB är registrerad som AIF-förvaltare hos Finansinspektionen.
Lånesyfte
Villkor
Om oss
Copyright - Gårdskapital Lantbruksfinansiering AB 2024

Gårdskapital använder kakor (“cookies”) på webbplatsen för att du som besökare ska få en bättre användarupplevelse. Genom att trycka OK samtycker till Gårdskapitals användning av kakor i enlighet med denna ”Cookie Policy”.

OK